Artiest

Ryan Adams - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Ryan Adams
Amerikaanse zanger die met 'New York, New York' eind 2001 een 3FM Megahit scoort. Ryan Adams brengt eind 2002 de CD Demolition uit. Hij brengt in 2011 op zijn eigen label het album Ashes & Fire uit. De plaat wordt in 2014 opgevolgd door het naar hem vernoemde Ryan Adams.

David Ryan Adams (5 november 1974) is de voormalige bandleider van Whiskeytown.

Whiskeytown

De band wordt in 1994 opgericht en brengt in totaal vier albums uit. In 2001 zet Whiskeytown er met het album Pneumonia een punt achter. Ryan Adams heeft dan inmiddels zijn solo-debuut uitgebracht: Heartbreaker (2000).

Gold

Onder meer Emmylou Harris levert een gastbijdrage. Een jaar later verschijnt Gold. Hierop is o.a. Adam Duritz van de Counting Crows op de achtergrond te horen. De single 'New York, New York' verschijnt nog voor 11 september 2001. In de clip is het WTC duidelijk te zien...

Ashes & Fire

In 2011 wordt Ashes & Fire uitgebracht, de opvolger van een aantal albums, onder meer met band The Cardinals.

Ryan Adams

Na een onderbreking van drie jaar komt Adams in 2014 met zijn album Ryan Adams. Adams weet verschillende talenten te strikken voor zijn album, onder andere acteur Johnny Depp werkt mee aan de plaat. Depp speelt gitaar, maar is ook zelf te horen als zanger op het album.