Artiest

Carla Thomas - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Carla Thomas
In de glorieuze dagen van Stax in de '60s en  '70s, was Carla Thomas de Koningin van de Memphis Soul. ze werd geboren in Memphis in 1942, en toen ze 18 was nam ze een duet op met haar vader Rufus Thomas, waarmee ze het Satellite-label haar eerste succes bezorgden met: "Cause I Love You". 

Een bliksemcarriere

Daarna volgde haar eerste solo single, het tiener liedje "Gee Whiz (Look at His Eyes)". Dit eerder door Vee-Jay in Chicago afgekeurde nummer leverde de eerste nationale hitplaats op voor Satellite. Het kwam in de Top Tien van zowel de R&B en de popparade. Kort daarna werd Satellite omgedoopt tot Stax, en Carla ging met grote stappen door met haar carriere en beklom de hitparade nog eens 22 keer met onsterfelijke stukken soul zoals haar muzikale antwoord op de song van Sam Cooke, "I'll Bring It on Home to You" ,en titels als "Let Me Be Good to You," "B-A-B-Y," "Tramp" me(wih Otis Redding), en "I Like What You're Doing to Me."

7 langspelers voor Stax

Carla bracht zes solo albums en, met Redding, een duet album op Stax uit tussen 1961 en 1971. In 2007 kwam er een live album op basis van een opname voor Stax in het beroemde Bohemian Caverns in Washington dat ook al in 1967 was verschenen, maar nu werd vervolmaakt met een geimproviseerde set met haar vader, Rufus Thomas.

Nummers Carla Thomas