Artiest

Spandau Ballet - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Spandau Ballet
Britse new romantic popgroep die in de jaren '80 een dozijn hits scoort met als commerciële uitschieters 'True', 'Gold', 'Only When You Leave' en 'Through The Barricades'.

De band bestaat uit zanger Gary Kemp, gitarist Steve Norman, drummer John Keeble, bassist Michael Ellison (al snel vervangen door Richard Miller) en zanger Tony Hadley. Kemp en Norman zijn jeugdvrienden die een passie voor muziek delen.

Debuut

In 1980 brengen zij hun debuutsingle 'To Cut A Long Story Short' uit. Een jaar later volgt hun album Journeys To Glory. Een album dat veel lof ontvangt. In dat zelfde jaar scoort de band een hit met hun single 'Chant No. 1'. Een echte doorbraak maken de bandleden mee wanneer zij in nette pakken verschijnen en hun album True uitbrengen. Er vindt een wisseling van bandleden plaats en een achtergrondkoor toert met de mannen mee.

Einde

In 1988 word de single 'Raw' uitgebracht. Na de single spelen de broers Kemp mee in een gangsterfilm en ligt het muziekmaken even stil. Een jaar later gaat de band uit elkaar, al dan niet officieel.