Artiest

Norah Jones - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Norah Jones
Texaanse jazz-zangeres en pianiste die in 2002 haar officiële debuutalbum Come Away With Me uitbrengt. Norah Jones is de dochter van sitar goeroe Ravi Shankar.

Norah Jones wordt 30 maart 1979 geboren in New York City. Haar vader is jazzmuzikant Ravi Shankar. Met haar moeder verhuist ze later naar Texas en daar groeit Norah op. 

Jazzmuziek

Ze houdt van de muziek van Billie Holiday en Bill Evans, maar ze leert jazzmuziek pas waarderen wanneer ze gaat studeren aan de Dallas' Booker T. Washington High School For The Performing And Visual Arts. 

Debuutalbum

The First Sessions, een mini-CD met zes tracks, verschijnt in 2001 (een van de nummers is 'Come Along With Me'). Het jaar erop komt het officiële debuutalbum van Norah Jones uit: Come Away With Me. Het album is opgenomen met Craig Street, onder andere K.D. Lang) en Arif Mardin, van onder andere Aretha Franklin, Dusty Springfield en de Bee Gees.

Feels Like Home

Met haar plaat weet Norah Jones in ons land binnen een half jaar een gouden plaat in de wacht te slepen. Feels Like Home, het tweede album van de Amerikaanse zangeres, verschijnt in december 2004. Van dat album wordt 'Sunrise' een hit.

Not Too Late

Na een periode van stilte verschijnt in januari 2007 Norah Jones' derde album Not Too Late. In 2009 verschijnt het album The Fall geproduceerd door Jacquire King. Op dit album heeft ze de perfecte balans gevonden tussen een eerlijke, ruwe klank en de schoonheid van haar geliefde stem. Dit jaar, 2010, zal ze voor het eerst te zien zijn op het North Sea Jazz.

Little Broken Hearts

In mei 2012 brengt Norah Jones haar nieuwe album Little Broken Hearts uit. Ze werkt samen met Danger Mouse voor het album. Ze werken in 2011 ook al samen voor zijn conceptalbum en -project Rome.