Artiest

Family Of The Year - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Family Of The Year
Deze Amerikaanse indiepopband uit Californië maakt vanaf 2009 muziek, maar breekt enkele jaren later pas echt door met de dromerige single 'Hero', van het album Loma Vista (2012). De band wordt uitgenodigd voor bekende televisieprogramma's in Amerika en staat op het podium met Mumford & Sons, Edward Sharpe And The Magnetic Zeros en andere bekende bands.

Debuut-LP Where’s The Sun komt uit in september 2009. Twee maanden later brengt de band Songbook uit, het debuutalbum. Tussen deze twee releases in staat Family Of The Year op het podium met artiesten als Ben Folds en Edward Sharpe And The Magnetic Zeros.

Exclusief

Speciaal voor alle fans die zich hebben aangemeld voor de nieuwsbrief, is er een digitale downloadlink te vinden vanaf januari 2010. Deze actie wordt opgevolgd met een tweede EP: Trough The Trees op 9 maart.

2012

In dit jaar ziet het album Loma Vista het levenslicht. Dit album is geproduceerd door Wally Gagel. Deze man heeft zijn sporen verdiend in de muziekindustrie en is al actief vanaf 1994 en heeft samengewerkt met onder anderen Slash, de Backstreet Boys, The Rolling Stones, Muse, Gorillaz en vele anderen.

Hero

Op Loma Vista is de single 'Hero' te vinden. Dit betekent de definitieve doorbraak van de band en ze verschijnen regelmatig in grote Amerikaanse late night shows. Ook in Nederland doet het numer het goed en krijgt het veel airplay op de radiostations.

Nummers Family Of The Year