Artiest

Clarence Carter - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Clarence Carter
Clarence Carter werd geboren in 1936, in Montgomery, Alabama.

Doorzetten

Clarence Carter is blind. Hij kreeg op z'n elfde een gitaar van zijn oma en leerde zichzelf gitaar spelen door te luisteren naar de muziek van anderen. De middelbare school bracht Carter gedeeltelijk door op een gewone school, en gedeeltelijk op een school voor blinden. Daarna wilde hij studeren, wat al moeilijk was voor een zwarte in die tijd, maar wat nog moeilijker was omdat hij blind was. Toch zette hij door en hij haalde uiteindelijk zijn bachelor in muziek.

Clarence en Calvin

Op school leerde hij zijn muzikale partner Calvin Scott kennen. Ze tekenden samen bij Duke Records en brachten daar meerdere albums uit. De twee stonden bekend onder meerdere namen: Calvin & Clarence, maar ook de C.L. Boys. Door een auto-ongeluk waren de twee genoodzaakt apart van elkaar verder te gaan. Carter tekende bij Fame Records, waar hij in 1966 het eerste album "Tell Daddy All About It" uitbracht. Meerdere albums volgden, zoals "Slip Away" (1968), "Too Weak To Fight" (1969) en "Patches" (1970). Daarna tekende hij bij ABC Records, waar hij een nummer 1 hit scoorde met "I Got Caught Making Love".

Come Back

Daarna ging het snel bergafwaarts. Disco kwam op en Carter had geen platenmaatschappij meer. Hij bleef echter tapes sturen, vastbesloten om weer aan de bak te gaan als muzikant. Hij had uiteindelijk succes, werd getekend door Venture Records en bracht "Let's Burn" uit. Het zorgde er voor dat hij de award voor "Come Back Artist of the Year" in de wacht sleepte. Carter wisselde nog een paar keer van platenmaatschappij. Hij bracht nog meerdere albums uit, behaalde enkele gouden en platinum albums en toerde over de wereld.

Nummers Clarence Carter