Artiest

Don Johnson - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Don Johnson
Naast de acteurs Patrick Swayze en Bruce Willis waagt ook Don Johnson zich in de jaren '80 aan een zangcarrière. Met 'Heartbeat' en 'Tell It Like It Is' haalt hij de Top 10. Ook het duet met zijn geliefde Barbra Streisand, 'Till I Loved You', wordt een hit.

In de jaren '80 speelt Don Johnson de politie-agent Sonny Crocket in de zeer populaire TV-serie Miami Vice. Acteren alleen geeft hem niet genoeg voldoening, want in 1986 verschijnt er een album: Heartbeat en een bijbehorende korte film. De gelijknamige single wordt een hit in de Verenigde Staten en in Europa. Don Johnson blijkt geen one-hit wonder te zijn.

Duet

De opvolger 'Heartache Away' haalt ook de Nederlandse Top 40. 'Voice On A Hotline' In 1988 haalt Don Johnson opnieuw de Top 10. 'Till I Loved You' is een duet met Barbra Streisand, zijn vriendin op dat moment. Een jaar later verschijnt het tweede album van de zingende acteur, Let It Roll. Ook dit album levert een hitsingle op. 'Tell It Like It Is' is een cover van Aaron Neville (die er in 1967 minder succesvol mee is). Het door Dianne Warren geschreven 'Other People's Lives' wordt geen succes.

Nummers Don Johnson