Artiest

Hetty Blok - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Hetty Blok
De televisieserie Ja Zuster, Nee Zuster is tussen 1966 en 1968 een van de populairste series op de Nederlandse televisie. Het programma, waarvan de teksten en liedjes geschreven worden door Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink brengt veel bekende liedjes voort. ‘M’n Opa’, gezongen door Hetty Blok en Leen Jongewaard wordt in 1967 een hit.

Ja Zuster, Nee Zuster is een populaire televisieserie die tussen 1966 en 1968 door de VARA wordt uitgezonden. Voor het programma, dat handelt over de lotgevallen van de bewonders van Rusthuis Klivia, worden de teksten geschreven door Annie M.G. Schmidt. Ze tekent - samen met Harry Bannink - ook voor de liedjes in de serie. Slechts twee van de acteurs kunnen zingen: Hetty Blok en Leen Jongewaard. Ze nemen de liedjes voor hun rekening.

Televizier-ring

De nummers uit de serie zijn dusdanig populair dat ze verzameld worden op uiteindelijk vier lp’s. Het nummer ‘M’n Opa’ wordt zelfs een hit. Ja Zuster, Nee Zuster wint in 1967 een Gouden Televizier-ring, maar stopt in 1968. De liedjes en serie blijven onverminderd populair. In 1999 verschijnt er een boek over de serie en in 2003 wordt Ja Zuster, Nee Zuster ook op het toneel ten uitvoering gebracht. In 2010 staat er een grote musicalversie in de planning.