Artiest

Adriano Celentano - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Adriano Celentano
Adriano Celentano is een ware duizendpoot. Hij is niet alleen zanger, maar maakte in zijn hoogtijdagen ook furore als acteur, komiek en presentator. De Italiaan brengt in 1960 zijn eerste album uit. Zijn bekendste song is 'Prisencolinensinainciusol'.

Duizendpoot

Adrian Celentano laat in 1957 voor het eerst van zich horen als zanger van de Rock boys. Hier doet Adriano zijn best om net zo te klinken als Elvis Presley, zijn grote idool (Ceelentano staat later bekend als de Italiaanse Elvis). Aangezien hij niet alle Engelse woorden kent, maakt Celentano er zelf in het Italiaans het beste van. Deze creatieve spirit blijft Celentano kenmerken, ook tijdens zijn latere carrière als filmacteur, regisseur en producent. Twee van zijn grootste hits zijn 'Il Ragazzo Della Via Gluck', waarin hij  zijn geboortestraat bezingt, en Prisencolinensinainciusol. 

 

Nadagen

Vanaf 1979 maakt hij voornamelijk films, om dan in 1998 keihard terug te komen met Mina + Celentano, dat een grote hit wordt in Italië. In de 21ste eeuw blijft Celentano albums én films produceren.

 

Nummers Adriano Celentano