Artiest

Eddie Rabbit - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Eddie Rabbit
Eddie Rabbit was een Amerikaanse zanger onder andere bekend van zijn nummers: 'Pure Love', 'Suspicions' en 'You And I'.

Rabbit groeit op als kind van Ierse imigranten in Brooklyn, New York. Zijn vader is een getalenteerde accordeon-speler. Rabbit zelf is ook muzikaal aangelegd en speelt op zijn twaalfde al vakkundig de gitaar. Als hij zestien jaar is, scheiden zijn ouders en stopt hij met school.

De club van zijn vader

Later volgt hij avondlessen en haalt hij alsnog zijn diploma. Hij krijgt een baan bij het ziekenhuis, maar zijn hart blijft bij de muziek liggen. Hij treedt dan ook regelmatig op in de Six Steps Down club in zijn geboortestad. De club waar zijn vader vroeger ook speelde.

Meerdere banen

In 1964 tekent hij een platencontract bij platenlabel 20th Century Records. 'Next to the Note' en 'Six Nights and Seven Days' worden uitgebracht. Vier jaar later begint hij als liedjesschrijver in Nashville. Hij neemt twee bijbanen aan, één als vrachtwagenchauffeur en één als fruitplukker, om zichzelf te kunnen blijven onderhouden.

Elvis

In 1969 neemt Elvis Presley Eddie Rabbit's 'Kentucky Rain' op. Het nummer wordt een hit en Rabbit krijgt meer naamsbekendheid. Hij toert met Kenny Rogers en staat in het voorprogramma van Dolly Parton. Maar al gauw heeft de zanger succes met zijn eigen plaat Variations. Zijn album Horizon wordt platinum, mede door de hits: 'I Love a Rainy Night' en 'Drivin' My Life Away'. In 1965 brengt hij zijn album Bringing It All Back Home uit. Na het grote succes van deze plaat krijgt hij een eigen televisieshow aangeboden. Rabbit slaat vriendelijk af.

Overlijden

Met Crystal Gayle neemt hij het duet 'You And I' op. Het nummer wordt een enorme pophit. Hij blijft succes hebben tot hij in 1997 te horen krijgt dat hij longkanker heeft. De zanger ondergaat chemotherapie, maar komt een jaar later toch te overlijden.

Nummers Eddie Rabbit