Artiest

The Walker Brothers - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Walker Brothers
Ze heten dan wel geen Walker, en het zijn weliswaar geen broers, maar toch wist dit trio hits als ‘No Regrets’ en ‘The Sun Ain't Gonna Shine Anymore’ te scoren.

De Walker Brothers worden in 1964 opgericht door zanger/bassist Scott Engel, zanger/gitarist John Maus en drummer Gary Leeds. Leeds had al met zanger P.J. Proby door Engeland getoerd, waar Proby veel populairder was dan in de States. De groep besluit dat zij het ook zo aan wilden pakken.

Hits

Het succes komt al erg snel; in 1965 had het trio hun eerste hit in Engeland, de single ‘Make It Easy on Yourself’ komt op nummer 1. Een jaar later doen ze hetzelfde kunstje nog een keer, deze keer met ‘The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore’. Die single behaalt in Nederland op de negende positie. De groep is uitermate populair in Engeland, sommige momenten doet het zelfs denken aan de gekheid rond groepen als The Beatles en de Rolling Stones. Dit in tegenstelling tot de Verenigde Staten, waar de groep maar twee top-20 hits heeft en veel mensen denken dat ze uit Engeland komen.

No Regrets

Maar zo snel als het succes komt is het ook weer verdwenen. In 1967 gaat de groep uit elkaar en Scott maakt, onder de naam Scott Walker, nog een aantal succesvolle solo albums. In 1976 komt de band weer even samen wat de succesvolle single ‘No Regrets’ oplevert.  De laatste albums zijn Lines, Nite Flights en The Walker Brothers in Japan.