Artiest

Sara Bareilles - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Sara Bareilles
Sara Bareilles is een Amerikaanse zangeres. Op haar 18de verhuist ze naar de grote stad, waar ze begint met het schrijven van haar eigen nummers. In 2007 komt haar eerste album Little Voice uit.

Sara groeit op in het kleine dorpje Eureka in het zuiden van de VS. Eureka ligt dicht bij een bos en naar eigen zeggen komt daar haar overactieve fantasie vandaan. Ze schrijft al liedjes zolang ze zich kan herinneren. Tijdens de middelbare school zingt ze bij het schoolkoor en gaat ze bij het locale muziektheater.Los AngelesOp haar 18de verhuist ze naar Los Angeles voor een studie communicatie aan de UCLA. Daar ontdekt ze dat de wereld groter is dan Eureka, veel groter. Ze studeert, maar in haar vrije tijd bestudeert ze haar omgeving. Om alle indrukken te verwerken, gaat ze schrijven. Al snel voelt ze de behoefte er ook over te zingen en begint daarmee op ‘open podium’ avonden.Little Voices'Careful Confessions', is haar eerste demo, die ze ook gedeeltelijk zelf produceert. Ze stuurt de demo rond en niet zonder resultaat. In 2005 tekent ze bij Epic Records en in februari 2006 begint ze met opnemen. Producer Eric Rosse ontfermt zich over haar. Samen werken ze iets langer dan een jaar aan haar eerste album, Little Voice (2007). Dat gaat niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk zijn ze allebei tevreden met het resultaat. Meer dan de helft van de nummers zijn afkomstig van haar demo. Ze breekt in Amerika door met haar eerste single 'Love Song'. 

Kaleidoscope Heart

Eind 2010 verschijnt het derde studioalbum van Sara Bareilles, genaamd Kaleidoscope Heart. Van dit album verschijnt de single 'King Of Anything'. 

Nummers Sara Bareilles