Artiest

Christie - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Christie
Christie was een Britse popband uit de jaren 1960. De band bestond uit Jeff Christie, de drijvende kracht achter de band en Mike Blakely, de jongere broer van Alan Blakely van de Tremeloes.

Jeff Christie schreef ook nummers voor andere bands. Christie bood in 1970 het nummer 'Yellow river' aan aan de Tremeloes. Deze band keurde het nummer af, wat achteraf een blunder bleek. Want Christie nam het nummer zelf op en het werd een grote hit. In Nederland haalde het nummer de vierde positie. Hierna haalde Christie nog enkele hits, maar de originele formatie wist geen houdbare carriere op te bouwen. In 1976 verliet Christie de band.

Soundtrack

Alegría is de soundtrack van de Alegría tour van Cirque du Soleil uit 1994. Het nummer 'Alegría' was een hit en heeft acht weken in de top 40 gestaan.

Emmy

De soundtrack was genomineerd voor een Emmy- award en won 2 Felix awards voor producer van het jaar voor Robbi Finkel and René Duprin 1995 en soundmixer van het jaar voor Rob Heany. In 2002 werd de soundtrack opnieuw uitgebracht.

Nummers Christie