Artiest

Sabrina Starke - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Sabrina Starke
Zangeres Sabrina Starke heeft een geluid dat doet vermoeden dat ze van ver over de landgrenzen komt, maar ze komt 'gewoon' uit Rotterdam. Haar debuutplaat Yellow Brick Road verschijnt in het najaar van 2008.

Suriname

Sabrina Starke is geboren in Suriname en komt naar Nederland als ze zes maanden oud is. Ze begint in Rotterdam als zangeres in een reggaeband, tegelijkertijd krijgt ze ook interesse in de gitaar. En met die gitaar gaat ze haar eigen liedjes schrijven. Het is 2005 als ze besluit om te stoppen met de band en solo aan de slag te gaan. 

New York

En dan gaat het snel voor Sabrina. Ze doet in 2006 mee met de Rotterdam Talent Night en wint de eerste prijs; een optreden in het legendarische Apollo Theater in New York. Een jaar later wordt ze tweede bij de Grote Prijs van Nederland. Dit blijkt niet onopgemerkt, het Nationaal Popinstituut vraag haar voor het project 'Unsigned'.

Yellow Brick Road

Haar debuutalbum Yellow Brick Road, neemt ze in Amerika op en het verschijnt in het najaar van 2008. En in maart 2009 is het Giel Beelen die haar een Gouden Plaat mag overhandigen voor het album. Ook wint ze de Edison voor beste Nieuwkomer in 2009. 

Bags & Suitcases

Bags & Suitcases is het tweede album van Sabrina Starke en verschijnt in oktober 2010. In september verschijnt de eerste single van dit album 'Sunny Days'. Het album is opgenomen in Miami onder toeziend oog van producer Pete Wallace, die ook samenwerkte met artiesten als P!nk, Michael Bolton, Herbie Hancock en Alejandro Sanz.

Nieuwe fase

Wallace produceert ook het derde album van Sabrina Starke dat in 2012 uitkomt. Outside The Box staat symbool voor een nieuwe fase in de carrière en het leven: “Ik ben al sinds het eerste album altijd bezig geweest met groeien en mezelf ontwikkelen. Een album is voor mij een weerspiegeling van de periode of fase waarin ik mijzelf bevind. Mijn persoonlijke ervaringen, gevoelens, visies, meningen, standpunten hoor je terug op elk album”, aldus Starke.

Ode aan Bill Withers

In 2013 maakt Sabrina Starke een album in samenwerking met de Amerikaanse topdirigent en arrangeur Vince Mendoza en Het Metropole Orkest voor een ode aan Bill Withers. Het album heet Lean On Me: The Songs Of Bill Withers en komt uit in mei 2013. Ze zal met dit repertoire in 2014 langs de Nederlandse theaters gaan touren.

Nummers Sabrina Starke