Artiest

Chas and Dave - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Chas and Dave
Chas and Dave, of Chas 'n Dave, is een Engelse poprock band, opgericht in 1978. De band is het meest bekend om het door hen gecreeerde 'rockney', een mix tussen pub- sing along, music- hall, boogie-woogie en pre- Beatles rock 'n roll.

Charles Hodges, David Peacock en Mick Burts creeerde hun rockney stijl als alternatief voor de Britse bands die destijds in een nep-Amerikaans accent zongen. Chas 'n Dave was daar op tegen. De meeste nummers hebben een komische noot, die maar moeilijk te doorgronden is voor niet- Engelsen.

Working class

Hun muziek wordt geïdentificeerd met de working class. In oktober 2008 is hun biografie 'Chas & Dave, All about us' verschenen, geschreven door 'Chas' Hodges: ‘Een hilarisch verhaal over wat Chas en Dave deden, voordat ze samen in een band speelden.’

Romantisch

In 1982 werd het nummer ‘Ain't no pleasing you' een hit en haalde in Nederland de twintigste positie. Het nummer was romantischer dan men gewend was van de band. Dat kwam door de toevoeging van gitaar in de gebruikelijke combinatie van piano, drum en bas.

Nummers Chas and Dave