Artiest

Blue Mink - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Blue Mink
Britse groep die in 1969 wordt opgericht en direct een hoge notering haalt met de debuutsingle ‘Melting Pot’. Blue Mink brengt een gelijknamig album uit en scoort wederom met de volgende single ‘Good Morning Freedom’.

Blue Mink wordt geformeerd rond een aantal musici van de Morgan Studio’s in Londen, met de Amerikaanse gospelgetrainde Madeleine Bell als zangeres. 

Popklassiekers

Bandleden als Roger Cook en Roger Greenaway zijn bekend als componisten van popklassiekers als: ‘You’ve Got Your Troubles’ (o.a. The Fortunes), ‘My Baby Loves Lovin’’ (White Plains) en ‘Something’s Gotten Hold of My Heart’ (o.a. Gene Pitney). Afzonderlijke leden van Blue Mink spelen ook mee op vroegere albums van Elton John. 

Singlesuccessen en einde

Blue Mink behaalt nog een aantal singlesuccessen met nummers als ‘Stay With Me’ (1972) en Randy’(1973). Met de single ‘Get Up’ eindigt in 1974 het bestaan van Blue Mink. 

Aftellen

Het laatste nummer wordt onder de titel ‘7-6-5-4-3-2-1 (Blow Your Whistle)’ later nog een discohit voor The Rimshots. Cook en Greenaway blijven ook na Blue Mink songs voor andere artiesten schrijven. Zangeres Madeleine Bell toert veel in o.a. Nederland met The Swingmates.