Artiest

Sarah Brightman - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Sarah Brightman
Britse zangeres wiens grootste hit samen met Andrea Bocelli wordt behaald: 'Time To Say Goodbye'.

The Phantom of the Opera

Naast zangeres is Brightman ook bekend als musicalster en actrice. Zo werd ze onder andere bekend door haar rol als Christine Daaé in The Phantom of the Opera. De musical wordt in 1987 op album uitgebracht en is een groot succes, miljoenen platen worden wereldwijd verkocht.

Succes

Volgens de zangeres was het Neil Armstrong die haar inspireerde om alles uit het leven te halen. Brightman: “Watching the first man land on the moon – it was an epiphany. It changed things. It actually helped me understand what it was that I had to do in my life. From that moment, I started to work really hard''.

Stembereik

De zangeres staat verder bekend om haar hoge en zuivere stem. Ze heeft een stembereik van meer dan drie octaven. Maar Brightman kent vele talenten. Zo beschikt zij over een talenknobbel en zingt ze onder andere in het Japans, Duits, turks, Russisch, Frans en Spaans.

Succesvolle samenwerking

In 1992 werkt zij samen met producer Frank Peterson en een jaar later brengen zij het album Dive uit. Samen werken zij verder aan een nieuw album en drie jaar later is daar Fly. Twee jaar later maakt Brightman haar plaat Timeless/Time to Say Goodbye bekend. Op dit album staat het befaamde duet 'Time To Say Goodbye' met Andrea Bocelli. Het album haalt goud en platinum in 21 landen.

Dreamchaser World Tour

Vele albums en singles volgen en in 2013 brengt zij haar elfde studio-album Dreamchaser uit. Critici zijn niet erg lovend over deze plaat, maar dat weerhoudt Brightman er niet van om haar Dreamchaser World Tour door te zetten. Onder andere Mexico, Canada, Japan, Thailand, Zweden en Turkijke krijgen een bezoekje van de zangeres met de gouden stem.