Artiest

Lou Christie - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Lou Christie
Succesvolle Amerikaanse popzanger die zijn gloriedagen beleeft in de jaren zestig. In Nederland is het tweemaal raak in de hitlijsten met achtereenvolgens ‘I’m Gonna Make You Mine’ en ‘She Sold Me Magic’. Een drugsverslaving hindert zijn loopbaan in de jaren zeventig, maar Christie geeft niet op en treedt ondertussen nog steeds op.
Christie - eigenlijke naam: Luigi Sacco - probeert het al vroeg met wat singles op diverse labeltjes. ‘The Gypsie Cried’ wordt uitgebracht onder de naam Lou Christie. De zanger is daar zelf niet zo gelukkig mee en wil eigenlijk het liefst onder de naam Lugee de bühne op. Als de single echter een doorslaand succes blijkt, zit Christie aan de naam vast. De daarop volgende singles doen het in Amerika erg goed, alleen wordt Christie’s carrière onderbroken door de dienstplicht.

She Sold Me Magic

Hij heeft moeite de draad weer op te pakken, maar met ‘I’m Gonna Make You Mine’ lukt het de zanger uiteindelijk weer om een succesvolle single de hitlijsten in te katapulteren. In Nederland bereikt het nummer in 1969 de negentiende plaats. Opvolger ‘She Sold Me Magic’ doet het zelfs nog beter en eindigt op een zestiende plek. Meer hits scoort de zanger in Nederland niet.

Country

Gedurende de jaren zeventig raakt zijn carriere in het slop. Christie heeft een drugsprobleem, maar blijft platen maken. Een countryalbum flopt echter ongenadig. In de jaren tachtig en negentig treedt hij weer op en in 1997 verschijnt er zelfs een cd met nieuw materiaal - zijn eerste studioplaat in bijna 25 jaar - getiteld Pledging My Love.