Artiest

The Baseballs - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Baseballs
The Baseballs is een rock & rollband uit Berlijn (Duitsland). De band geeft een jaren '50-gevoel aan moderne popliedjes. Enkele voorbeelden hiervan zijn covers van 'Umbrella' van Rihanna en 'Hot N Cold' van Katy Perry. In 2009 komt de debuutplaat Strike! uit, die vol staat met dit soort liedjes.

Sam, Basti en Digger komen elkaar voor het eerst tegen in een dubieuze oefenruimte voor metalbands in de Duitse hoofdstad Berlijn. Ze kennen elkaar dus niet, maar meteen is er een connectie door onder meer de authentieke sixties vetkuiven. Ze besluiten een band te beginnen en dat wordt een succes door heel Europa. Een jongensboek? Een droomstart? Zeker, maar het is waar.

Berlijn

Hoe de drie bij elkaar zijn gekomen noemen ze zelf 'het lot', een ander noemt het toeval dat ze precies tegelijk in Berlijn verblijven. Sam zoekt het muzikale avontuur in de hoofdstad, Digger helpt toevallig mee met de band van zijn zwager en Basti woont in Berlijn als ze elkaar tegenkomen.

Overeenkomsten

Buiten de haardracht blijkt dat het drietal meerdere overeenkomsten hebben, waardoor het helemaal klikt. Zo kunnen ze werkelijk elk personage uit The Simpsons nadoen en gaan ze de deur niet uit zonder een kam op zak, maar vooral de liefde voor muziek uit de gouden jaren vijftig zorgt ervoor dat ze het goed kunnen vinden en in 2007 een band oprichten: The Baseballs zijn geboren.

Voc 'n Roll

Zelf noemen ze de muziek die ze spelen 'voc 'n roll'. In vocale harmonie nemen ze moderne nummers onder handen en maken er een fifties-versie van. Aan dit genre is de kleding, levens- en haarstijl onlosmakelijk verbonden. The Baseballs nemen je terug de tijd in. Sam, Digger en Basti zoeken continu nummers om te 'rollen'.

Strike!

In 2009 brengen ze hun eerste album uit, Strike! De plaat staat vol met covers van moderne nummers als 'Hot N Cold' van Katy Perry en 'Umbrella' van Rihanna. Vooral de laatste wordt in Nederland een succes. In Finland heeft de eerste coversingle 'Umbrella' op de eerste plek gestaan in de hitlijsten. Het album Strike! heeft in Zweden, Finland, en Noorwegen op eerste plaats gestaan.

Nummers The Baseballs