Artiest

Heart - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Heart
Hardrockband uit Seattle rondom de zussen Ann en Nancy Wilson. Drie decennia lang weet Heart Top 10-hits te scoren met 'Magic Man', 'Crazy On You', 'Alone' en 'All I Wanna Do Is Make Love To You'.

In 1963 richt Steve Fossen de band Army op met de broers Mike en Roger Fisher. De bandnaam verandert al snel in White Heart en wordt later ingekort tot simpelweg Heart. Na tien jaar wordt de groep uitgebreid met vrouwelijke stemmen.

I Heart You

De groep is snel meer dan alleen op professioneel niveau goed met elkaar bezig. Wanneer Ann Wilson zich voegt bij de groep, begint ze een relatie met gitarist Mike Fisher, die zich later zal gaan richten op de geluidstechniek van de band. De zus van Ann, Nancy, vindt de liefde bij Roger Fisher wanneer zij erbij komt.

Succes

In 1975 neemt Heart, met een platencontact op zak, het debuutalbum Dreamboat Annie op. 'Crazy On You' is een van de succesvolle singles van die plaat. De opvolger Little Queen bevat onder andere de succesvolle single 'Barracuda'. In de volgende jaren worden pauzes ingelast, soloprojecten ontwikkeld en nieuwe liefdes gevonden. Maar Heart is er nog steeds: In 2004 verschijnt Jupiters Darling, in 2010 Red Velvet Car.