Artiest

Spice Girls - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Spice Girls
Populairste meidengroep van de jaren negentig die het in 2000, na een enorm reeks hits en twee succesvolle albums, voor gezien houdt. De dames keren in 2007 echter terug voor een reünie.

De Spice Girls scoren vanaf 'Wannabe' eind jaren '90 hit na hit na hit. En breken, met name in Engeland, alle records. In het nieuwe millennium hebben de dames allemaal solo-albums uitgebracht. Echt succesvol worden deze albums niet. Alleen Mel C weet een aantal grote hits te scoren. Met Bryan Adams ('When You're Gone'), maar ook alleen met 'I Turn To You' en 'Never Be The Same Again'.

Reünie

De Spice Girls keren in 2007 terug. De dames kondigen op 28 juni tijdens een persconferentie in Londen een wereldtournee aan. De tournee wordt op 7 december afgetrapt in Los Angeles en gaat verder naar Las Vegas, New York, Londen, Keulen, Madrid, Peking, Hongkong, Sydney, Kaapstad en Buenos Aires. Naar Nederland komen de dames niet.

Olympische Spelen

In 2012 worden de Olympische Spelen in Engeland gehouden en de dames geven een spectaculair optreden tijdens de afsluitingsceremonie. Al staand en zingend op rijdende taxi's zingen ze een medley van 'Wannabe' en 'Spice Up Your Life'. In datzelfde jaar gaat ook de musical Viva Forever: The Musical in premiere waarin nummers van de meidengroep worden gebruikt.