Artiest

Alannah Myles - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Alannah Myles
Canadese zangeres die in 1980 een grote hit scoort met een ode aan Elvis Presley: 'Black Velvet'. Ook met 'Love Is' en 'Song Instead Of A Kiss' en 'Lover of Mine' haalt Alannah Myles de hitparade.

Platina

Van het titelloze debuutalbum van Alannah Myles worden wereldwijd bijna negen miljoen exemplaren verkocht. De zangeres uit Toronto krijgt platina (of dubbelplatina) uitgereikt in Canada, Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland.

Black Velvet

Dat is vooral te danken aan de hitsingle 'Black Velvet', een ode aan The King. In 1990 neemt Alannah een Grammy Award in ontvangst voor Best Rock Female Vocal Performance. Ook sleept ze drie Juno Awards (Canadese Grammy's) in de wacht (o.a. voor Album Of The Year).

Laatste hit

De single 'Love Is' haalt in Nederland de negende positie in de hitparade. 'Lover Of Mine' blijft steken op een 98e positie. In 1992 verschijnt het tweede album van Alannah Myles. De eerste single is een ballad: 'Song Instead Of A Kiss'. Het is haar derde hit in Nederland, dit is tevens haar laatste hit in ons land.