Artiest

Glenn Frey - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Glenn Frey
Amerikaanse zanger die zijn grootste hit aan het begin van zijn professionele solo-loopbaan als zanger binnenhaalt: 'Heat Is On'. Frey is dan al succesvol als lid van de wereldberoemde rockband The Eagles.

Frey begint al op jonge leeftijd met gitaar spelen, daarmee zijn voorbeeld The Beatles volgend. Utieindelijk groeit Frey uit tot een succesvolle sessiemuzikant en componist, werkend in Californië met artiesten als Jackson Browne en Linda Ronstadt. Uiteindelijk ontmoet hij Don Henley, die dan nog in de band Shiloh speelt.

'Take It Easy'

Samen met Henley is Frey de meest succesvolle invloed op het oeuvre van The Eagles. Met 'oude bekende' Jackson Browne schrijft hij het nummer 'Take It Easy'. 

Mission Records

Enkele titels van soloalbums van Frey zijn No Fun Aloud, The Allnighter en Strange Weather. In de jaren '90 richt hij platenlabel Mission Records op. In 1985 scoorde hij een wereldhit met 'The Heat Is On', tevens de introductietune van de film Beverly Hills Cop. Voor het laatste studioalbum van de Eagles uit 2007, Long Road out of Eden, schreef Glenn Frey nog de helft van de nummers, waaronder 'Busy Being Fabulous' en de titelsong van het album.

Overlijden

Glenn Frey overlijdt op 18 januari 2016 op 67-jarige leeftijd aan de gevolgen van reumatoïde artritis, een acute dikkedarmontsteking en een longontsteking. In februari 2016 eerde zijn geboortestad hem met een naar hem vernoemde straat.