Artiest

Nick & Simon - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Nick & Simon
Nick Schilder en Simon Keizer vormen dit Volendams muziekduo dat sinds 2006 als een van de meest populaire Nederlandstalige acts geldt. Het nummer 'Rosanne' staat tussen 2008 en 2009 maar liefst 55 weken in de Nederlandse hitlijst.

Nick & Simon vergaren bekenheid nadat ze te zien zijn in de real-life soap van Jan Smit. In 2006 komt het debuutalbum Nick & Simon uit. Deze wordt opgevolgd door Vandaag, met daarop de singles 'Kijk Omhoog'. Vandaag verkoopt uiteindelijk tot de platina status, evenals Nick & Simon.

Luister

In 2009 komt het album Luister uit. Singles zijn 'De Dag Dat Alles Beter Is' en 'Lippen Op De Mijne'. Datzelfde jaar raakt het duo verwikkeld in een auto-ongeluk: Nick raakt verwond en moet een aantal maanden revalideren. Het duurt echter niet lang voordat ze weer optreden.

The Voice

In 2010 nemen Nick & Simon voor het eerst plaats op de draaiende stoelen in het programma The Voice Of Holland. Het programma wordt een enorme kijkcijferhit. In 2012 doet het duo ook mee aan de The Voice Kids.

Fier

Het vierde studioalbum van Nick & Simon verschijnt in oktober 2010. Het album krijgt de toepasselijke naam Fier. Het kan haast geen toeval zijn maar vier tracks van dit album verschijnen op single: ‘Een Nieuwe Dag’, ‘Vlinders’, ‘Wijzer (dan je was)’ en ‘Een Zomer Lang’. 

Vrij

In april 2012 verschijnt de single 'Vrij'. Het is de eerste single van het vijfde studioalbum Sterker dat in september verschijnt. Het nummer 'Vrij' is verbonden met het ambassadeurschap van Nick & Simon voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Sterker

Een tweede voorloper van het album Sterker is 'Alles Overwinnen' die in augstus 2012 op single verschijnt. Het album wordt op bijzondere wijze op 19 september gepresenteerd in het jubilerende Koninklijk Theater Carré, dat in 2012 haar 125-jarige bestaan viert.

Herinneringen: Het Beste Van...

Het repertoire van de heren is in 2014 inmiddels tot zo'n hoogte gegroeid dat ze het tijd vinden om hun beste nummers te bundelen. Dat gebeurt in de vorm van het album Herinneringen: Het Beste Van... dat in mei uitkomt. Deze plaat bevat twintig nummers die de fans hebben uitgekozen, de hoogtepunten uit ‘Sterker in GelreDome’ en vier compleet nieuwe tracks waaronder ‘De Horizon’. Laatstgenoemde wordt al eerder uitgebracht ter promotie van het album.