Artiest

Beverly Craven - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Beverly Craven
Niet helemaal een 'one hit wonder' deze Beverly Craven, maar echt veel scheelt het niet...

Beverley Craven wordt in 1963 in het Sri Lankaanse Colombo geboren, waarna ze met haar familie meeverhuist naar Engeland. Op zevenjarige leeftijd gaat Beverley piano spelen, en ontwikkelt hiermee een grote liefde voor muziek. Vervolgens gaat ze studeren aan de Londense School Of Art. In haar vrije tijd treedt ze op met een bandje in diverse pubs en componeert ze eigen materiaal.

Hit

Zanger/componist Bobby Womack krijgt op een gegeven moment een nummer te horen van Beverly, en is erg onder de indruk. Een aantal maanden later verzorgt ze de backing vocals bij Bobby tijdens zijn Europese tournee. Aan het einde van deze tour tekent Beverley een platencontract bij Epic. Met 'Promise Me' (1990) scoort Beverly Craven een grote, internationale hit. De opvolger 'Holding On' (1991) doet het aanduidend minder, maar het album Beverly Craven (1990) is dan al een succes.

Brit Award

In 1992 mag de singer/songwriter een Brit Award in ontvangst nemen voor Best British Newcomer. (Ze is dan acht maanden zwanger...) In 1999 komt Beverly (inmiddels trotse moeder van drie dochters en getrouwd met ex-Go West Colin Campsie) terug met het door haar zelf geproduceerde album Mixed Emotions. Het album wordt geen succes, waarschijnlijk ook omdat er geen singles van worden uitgebracht. Platenmaatschappij EPIC geeft de zangeres kort daarna de bons.

Nummers Beverly Craven