Artiest

Love Unlimited - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Love Unlimited
Een door soulzanger Barry White in het leven geroepen damestrio dat de achtergrondvocalen voor de zanger moet verzorgen op zijn platen en tijdens concerten. Ook zonder White weet de groep de aandacht vast te houden en scoort hits met ‘I’m So Glad To Be A Woman’ en ‘Walkin’ In The Rain With The One I Love’.

Love Unlimited is in de jaren zeventig de vaste begeleidingsband van Barry White. De drie dames - waaronder White’s toekomstige echtgenote Glodean James - hebben daarvoor geen professionele zangervaring, maar White stoomt de groep klaar voor het echte werk.

'I’m So Glad I’m A Woman'

De glad geproduceerde soul levert meteen een grote hit op in de vorm van ‘Walking In The Rain With The One I Love’. Ook zonder de stem van White - die vanaf 1973 onder zijn eigen naam als een raket gaat - weten de dames de hitlijsten te halen; ‘I’m So Glad I’m A Woman’ doet het in 1979 erg goed in Nederlands en weet een tweede plek als hoogste notering te behalen. White neemt - dan inmiddels getrouwd met Glodean James - in 1981 ook een volledig album met zijn eega op.