Artiest

Lisa Lois - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Lisa Lois
Lisa heeft de X-factor, dat is overduidelijk. Met de overwinning op X-factor 2009 luidt het startsignaal van een succesvolle zangcarrière voor de Wageningse zangeres. Lisa Hordijk woont op dit moment in Utrecht. Eind 2009 brengt Lisa haar debuutplaat Smoke uit.

Zoals bij vele meisjes van vier is het de droom van Lisa Hordijk om zangeres te worden en zingen doet ze dan ook alsof het een tweede natuur is. Vanaf haar twaalfde zit ze in verschillende bandjes.

X-Factor

Lisa pakt de muziek ook serieus aan en gaat studeren aan de Rock Academie in Tilburg, maar al snel verruilt ze deze school voor de Herman Brood Academie in Utrecht. Ook besluit ze mee te doen met de tv-talentenjacht X-Factor. Ze wilde zich op de muzikale kaart zetten en met een glansrijke overwinning van het programma zeker gelukt.

Hallelujah

De eerste single die Lisa uitbrengt is een cover van Leonard Cohens 'Hallelujah' en ze scoort hiermee een grote hit. Na veel optredens, interviews en meer vertrekt ze naar Londen om haar debuutplaat op te nemen met het relatief onbekende producerstrio TMS.

Smoke

Eind 2009 komt de debuutplaat van Lisa - die inmiddels onder de artiestennaam Lisa Lois door het leven gaat - in de winkels te liggen. Aan deze soulvolle plaat hebben niet de minste producers, componisten en tekstschrijvers meegewerkt. 'No Good For Me' is de eerste single van het album en wordt opgevolgd door 'Promises Promises'

'Breaking Away'

In 2012 gaat Lisa aan de slag als backing vocalist van Trijntje Oosterhuis en ze tourt in Europa met Allen Stone. Tussendoor werkt de zangeres in de UK aan haar tweede solo-album. Deze verschijnt in 2013 en krijgt de titel Breaking Away mee. Als voorloper verschijnt in januari de eerste single van dit album getiteld 'Silhouette'. Ze heeft het album in Londen opgenomen, een studio waar Madonna, Adele en Michael Jackson ook hebben gewerkt. "Dat doet toch wat met je. En dan is Londen ook nog een te gekke stad," aldus Lois. Volgens Lois is dit tweede album het creatieve eindresultaat van een intense periode, haar relatie is net verbroken. Breaking Away gaat over het verbreken van de relatie en het opnieuw opstarten. 

Cover Up

De tweede single van het Breaking Away-album is 'Cover Up'. De tweede single is een wat gevoeliger nummer. Het meerendeel van de liedjes van het album zijn meer verwant aan de soulvolle popliedjes van bijvoorbeeld Adele, Duffy en Emeli Sandé.

Koningslied

Radio 2 wordt in 2013 door het Nationaal Comité Inhuldiging gevraagd de organisatie en uitvoering van Het Officiële Koningslied te organiseren. De muziek voor het Koningslied wordt gecomponeerd door John Ewbank. In maart worden de eerste namen bekend gemaakt van artiesten die het Koningslied op 30 april in Ahoy gaan zingen, waaronder ook Lisa Lois. 

Nummers Lisa Lois