Artiest

Lipps Inc - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Lipps Inc
Het lijkt een eendagsvlieg, en gezien hun aantal hits zijn ze dat ook, maar toch is Lipps Inc. van betekenis geweest voor de muziekindustrie. Hun hit Funky Town wordt als een van de hoogtepunten van disco gezien.

De groep Lipps Inc. is eind jaren tachtig gevormd door Steven Greenberg. De bandnaam is afgeleid van het Engelse lip sync, een verwijzing naar playbacken. 

Moeilijke start

De band komt eerst niet van de grond. Pas na vele demos te hebben verstuurd, ziet Casablanca Records wel iets in de groep. Greenberg neemt Rock It op, waarna de platenmaatschappij om een album vraagt. Hiervoor trekt hij meerdere bandleden aan, waaronder zangeres Cynthia Johnson. Een goede keus blijkt later. 

Funky

De single Rock It van hun album Mouth Music wordt niet echt opgepakt, maar de tweede single Funkytown wordt een grote hit. In de nasleep van dit succes probeert de groep de eerste single opnieuw uit te brengen, maar dit leidt wederom niet tot succes. Eind 1980 stoppen ze met het opnemen van platen. 

Niet onbelangrijk

Met het nummer Funkytown zet de band de muziekscène van Minneapolis op de kaart. Ook wordt het gezien als het laatste echte disconummer.

Nummers Lipps Inc