Artiest

The Temptations - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Temptations
Succesvolle vocal-groep uit de Detroitse Motown-stal, actief vanaf de jaren ‘60. De Temptations zijn verantwoordelijk voor klassieke soul-hits als 'My Girl', 'Ain't Too Proud to Beg', 'Cloud Nine' en 'Papa Was a Rolling Stone'.

De vijf man sterke formatie kent in hun lange historie tal van wijzigingen in de bezetting, wat een constante stroom succesvolle hits niet in de weg heeft gestaan. De vruchtbare samenwerkingen met grote producenten als Smokey Robinson, Norman Whitfield en Brian Holland dragen daar flink aan bij.

Origineel

Veel songs van de Temptations zijn nog bekender in de uitvoering van andere artiesten. Zo verschijnt 'Get Ready' op het debuutalbum van Rare Earth; het 20-minuten lange nummer wordt in de single-uitvoering een grote hit en groeit uit tot een popklassieker.  De groep treedt nog altijd op, alleen lid van het eerste uur Otis Williams maakt nog deel uit van de Temptations.

Overlijden Otis 'Damon' Harry 

Op 18 februari 2013 overlijdt oud-bandlid Otis 'Damon' Harry. Hij sterft dan op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van prostaatkanker. De muzikant is tussen 1971-1975 actief bij The Temptations en is te horen op hits als 'Papa Was a Rollin' Stone' en 'Superstar (Remember How You Got Where You Are)'. Otis Williams is nog het enige levende originele groepslid van The Temptations.