Artiest

Charlene - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Charlene
Charlene is voornamelijk bekend met het nummer 'I've Never Been To Me', dat pas zes jaar na de release een succes wordt. In 1985 trekt de zangeres zich terug uit de muziekwereld.
Na een demo te hebben gemaakt wordt Charlene op haar 23e ontdekt door Berry Gordy van Motown Records. Hij is onder de indruk van haar stem. In 1973 tekent ze bij Motown en brengt de single ‘All That Love Went To Waste’ uit. Het nummer wordt de soundtrack voor de film A Touch of Class.

Nieuw leven

In 1976 wordt de single ‘I’ve Never Been To Me’ uitgebracht, maar de single doet weinig stof opwaaien. Charlene onmoet een Engelsman, trouwt met hem en begint een nieuw leven in Engeland waar ze actief was in de Christelijke gemeenschap.

Wereldhit

In 1982 herontdekt een DJ in Florida het nummer en wordt het alsnog een wereldwijde hit. Hierna neemt Charlene een duet op met Stevie Wonder. Ook begint ze zelf nummers te schrijven. Motown brengt nog een paar albums van haar uit: I’ve never been to me, Sky Is The Limit en Hit And Run Lover. Niets kan 'I've Never Been To Me' echter evenaren. In 1985 vertrekt Charlene bij Motown. In 1994 zette de film Priscilla, Queen of the Desert haar wereldhit op de soundtrack. Ook komt ze met het nummer in de lijst van grootste one-day-wonders, die in 2002 door het Amerikaans publiek wordt gekozen.

Nummers Charlene