Artiest

3JS - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. 3JS
Volendamse groep bestaande uit Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte. De drie vrienden worden landelijk bekend als ze te zien zijn in de realityserie 'De Zomer Voorbij' met Jan Smit in de hoofdrol. Vanaf 2002 gaat het trio door het leven als de 3JS. In 2007 wordt het album Watermensen uitgebracht.

Breken de 3JS met Watermensen op nationaal niveau door, in Volendam en omstreken brengt de groep in voorgaande jaren al platen en singles uit op kleinere schaal. In 2007 winnen de heren een Zilveren Harp. Bekende singles van de 3JS zijn 'Watermensen', 'Wat Is Dromen' (met Ellen Ten Damme) en 'Kamers Van M'n Hart'.

Songfestival

In 2011 doet de groep mee aan het Eurovisie Songfestival met het nummer 'Je Vecht Nooit Alleen'. Helaas schoppen ze het niet tot de finale van de wedstrijd.

4 Elementen

De single waarmee 3J's het jaar 2012 inluiden is 'De Weg'. Op de verkochte single staat ook een bonustrack: een cover van het nummer 'Woodstock' van o.a. Crosby, Stills, Nash & Young, door de 3 zangers uitgevoerd met Nick & Simon. 'De Weg' is een voorloper van het in januari te verschijnen album 4 Elementen

Dichter Bij De Zon

Dichter Bij De Horizon is het vijfde studio-album van 3JS dat in november 2013 verschijnt. Het is het eerste werk in de nieuwe bezetting met Jan, de zoon van Jaap de Witte, als opvolger van zijn vader. Volgens de band zal het nieuwe album in vergelijking met de voorganger 4 Elementen (2012) meer up-tempo stukken bevatten. 'Til Me Op' is de eerste single van het album.

Verdwaalde clown

Opeens staat er een enge clown voor het hek van Jan Smit. De media pakken het op, wie is deze 'stalker' die voor het huis van Jan Smit staat? Het blijkt een grapje te zijn van de 3JS. De clown weet de weg niet meer in de videoclip van 'Verdwaald'. Het is de tweede single van het album Dichter Bij De Horizon.