Artiest

REO Speedwagon - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. REO Speedwagon
REO Speedwagon is één van de succesvolste rockbands van de Verenigde Staten uit de jaren tachtig. Reo Speedwagon wordt in 1968 in Illinois opgericht. De afkorting REO staat voor Ransom Eli Olds, de uitvinder van de Oldsmobile.

Vanaf 1971 tot 1975 neemt de band vijf albums op en wisselt enkele keren van samenstelling. 

Na lang wachten, dan eindelijk...

De grote doorbraak komt met de terugkeer van frontman Cronin. REO Speedwagon brengt tot 1980 nog vier albums uit die enig succes hebben. In 1980 komt echter de grote doorbraak: Hi Infidelity. Met dit album krijgt REO Speedwagon ook voet aan de grond in Europa. Op Hi Infidelity staat de overbekende rockballad ‘Keep On Loving You’. 

Live Aid

Ook Good Trouble (1982) en Wheels Are Turning (1984) scoren goed in de Verenigde Staten. In 1985 speelt REO Speedwagon op Live Aid, waardoor de band in Amerika weer een grote hit scoort: ‘Can’t Fight this Feeling’. Maar na Live As We Know It uit 1987 blijven ook in de V.S. de hits uit. 

Oud?

De bandleden wisselen nog wat, een paar albums worden gemaakt. Het succes van REO Speedwagon neemt echter pas weer toe als er eind jaren negentig een vernieuwde interesse is voor ‘oude’ rockbands. 

Met de Styx

De band tourt tot op de dag van vandaag nog steeds in Amerika. Ze spelen vaak samen met Styx, een band uit dezelfde tijd als zij.

Nummers REO Speedwagon