Artiest

De Poema's - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. De Poema's
Gelegenheidsband bestaande uit Van Dik Hout en Acda & De Munnik die in 1999 een grote hit scoort met 'Mijn Houten Hart'. De Poema's staat in 2001 op 1 met 'Zij Maakt Het Verschil'. Inmiddels is de band uit elkaar. In december 2003 geeft de band een aantal afscheidsconcerten met Daniël Lohues en The Louisiana Blues Club.

Harpoema, Pianopoema, Kruidenpoema... De Poema´s bestaan natuurlijk gewoon uit Acda en De Munnik en Van Dik Hout. Volgens eigen zeggen beginnen ze ergens in de jaren zeventig in een schuurtje met het pingelen op gitaren. Daar ontstaat onder andere het nummer 'Zitten voor de Blues' (te vinden op album Naar Huis van Acda en de Munnik. 

Eenmalig

Na verloop van tijd gaat ieder zijn eigen gang in de muziekwereld, totdat de Poema´s in 1999 eenmalig weer bij elkaar komen. Echter zonder Paul de Leeuw, die tegen beter weten in blijft beweren dat ook hij ooit deel uitmaakte van de Poema´s. De single ’Mijn Houten Hart’ wordt een dikke Top 10 hit. 

Afscheid

Eind 2001 vindt er een nieuwe reünie van de Poema’s plaats. ’Zij Maakt Het Verschil’ komt op single uit en wordt een nog grotere hit dan ’Mijn Houten Hart’. De ballad haalt de top van de Nederlandse hitlijsten. Toch houdt de band op te bestaan. Met vier afscheidsconcerten in december 2004 nemen ze na al die mooie jaren afscheid van hun publiek.