Artiest

Boyzone - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Boyzone
Populaire Ierse jongensgroep met Ronan Keating als boegbeeld. Boyzone scoort in 1998 een nummer 1-hit met 'No Matter What', en een top-10 hit met de Cat Stevens cover 'Father and Son'.

Boyzone wordt in 1993 opgericht als het Ierse antwoord op boyband Take That. De band blinkt uit in het maken van mierzoete zwijmelige popsongs en de debuutsingle 'Love Me For A Reason' komt in 1995 dan ook tot de zevende plaats.

Optreden Ahoy

Boyzone bewijst alles in huis te hebben wat de moderne jongensband nodig heeft, inclusief een 'hunky' frontman in de vorm van Ronan Keating en een uiterst goed geoliede mediamachine. In Nederland krijgt de band ondanks een aantal Top 10-hits ('No Matter What' staat in 1998 zelfs op nummer 1) nooit de hoeveelheid navolging die Take That heeft gehad. Het optreden dat de groep in juni 1999 in Ahoy' geeft, is niet eens uitverkocht.

Westlife

Ten tijde van zijn succes met Boyzone wordt Ronan Keating manager van de jongensgroep Westlife. Solo scoort hij ook grote hits met o.a. 'When You Say Nothing At All' en 'If Tomorrow Never Comes'.Op 10 oktober 2009 overlijdt voormalig zanger Stephen Gateley op 33-jarige leeftijd tijdens een vakantie op Mallorca. Hij is gestikt in zijn eigen braaksel na een avond hard feesten. Van verdachte omstandigheden of zelfmoord is absoluut geen sprake.