Artiest

Cher - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Cher
Cherilyn 'Cher' LaPierre is ongetwijfeld een van de best 'geconserveerde' vrouwen uit de geschiedenis van de popmuziek. Mede daardoor is ze tegelijkertijd een wandelend reclamebord voor de plastische chirurgie. Maar ook scoort Cher hits als 'Believe' en 'If I Could Turn Back Time'.

Cher werkt eerst als sessie-zangeres in de studio's van producer Phil Spector, waar ze zanger/technicus Sonny Bono ontmoet. Cher komt dan voor het eerst in de spotlights te staan in 1964 wanneer ze met deze Sonny, inmiddels haar echtgenoot - het nummer 'I've Got You Babe' opneemt. Dit zou het eerste succes betekenen in een lange reeks hits.

Breuk

Dit eindigt abrupt in 1974 wanneer hun toch niet zo rooskleurige (lees: mishandelde) relatie wordt verbroken. De media stort zich op de geschiedenis en Cher verdwijnt even uit de bizz. Cher beleeft eind jaren '80 haar comeback en doet hetzelfde kunstje nogmaals in 1998. Dankzij het geluidseffect op haar stem scoort ze een nummer 1-hit met 'Believe'. Daarna volgen de bescheiden hits 'Strong Enough' en 'All Or Nothing'.

Actrice

Daarnaast werkt ze nog steeds niet onverdienstelijk als actrice. Voor haar rol in de film Moonstruck ('87) krijgt ze zelfs een Oscar. Met haar ex-man Sonny Bono loopt het uiteindelijk minder goed af. Na een tijdlang burgermeester (!) te zijn geweest van Palm Springs, schopt hij het in 1994 tot Senator voor de Republikeinen. In 1998 weet hij echter tijdens een skitochtje een boom nét niet te ontwijken en overlijdt hij aan zijn verwondingen.

Burlesque

In 2010 mogen we Cher bewonderen als zangeres en actrice in de film Burlesque. Hierin vertolkt ze samen met Christina Aguilera de hoofrol. Voor deze film maakt ze de single 'You Haven't Seen The Last Of Me'.