Artiest

Foxy - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Foxy
Foxy is een dance/discogroep met latin-invloeden afkomstig uit de Verenigde Staten. De band wordt in 1976 opgericht en na een kleine muzikale koerswijziging - meer funk, minder eurodisco - scoort Foxy in 1978 haar grootste hit in de vorm van ‘Get Off’. De band stopt na slechts een handvol albums in 1980.

Puente

Het vijftal, dat oorspronkelijk uit Miami, Florida komt, bestaat uit onder andere zanger/gitarist Ish “Angel” Ledesma en percussionist Richard “Richie” Puente, een zoon van de legendarische Tito Puente. De groep maakt in haar korte bestaan enkele platen, waarvan de tweede lp Get Off het meest succesvol is vanwege het titelnummer, dat in 1978 een internationale hit wordt.

Hot Number

Foxy probeert de succesformule verder uit te bouwen op de lp Hot Numbers en weet met de single ‘Hot Number’ toch nog een groot publiek te bereiken. Het succes is van korte duur en de band stopt in 1980. Ledesma probeert het daarna met de groepen Oxo (1983) en Company B (1986), maar weet daarmee de hitlijsten niet meer te bereiken.

Nummers Foxy