Artiest

Grapefruit - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Grapefruit
Licht psychedelische poprockband uit London rond zanger George Alexander, die eind jaren ’60 met wat hulp van John Lennon en Paul McCartney even kan ruiken aan het hitsucces. Na slechts twee albums in twee jaar tijd stopt de groep alweer.

Vruchtbaar

Bassist en zanger George Alexander - echte naam Alexander Young - komt uit een vruchtbare muzikale familie. Zijn broers Angus en Malcolm vormen later hardrockband ACDC en zijn andere broer George is bekend uit de Easybeats. Samen met enkele leden van de opgeheven groep Tony Rivers & The Castaways, vormt Alexander de band Grapefruit. The Beatles zijn fan; John Lennon bedenkt de bandnaam en Paul McCartney regisseert een promofilmpje bij het nummer ‘Elevator’. Grapefruit-bandlid John Perry is daarnaast te horen als achtergrondzanger op Beatles-klassieker ‘Hey Jude’.

Blues

Het grote hitsucces van The Beatles kan de groep niet evenaren of overtreffen. Hun singles doen het redelijk in de hitlijsten, maar wanneer het tweede album Deep Water verschijnt in 1969 lijkt het de band alweer gedaan. De harmonieuze popliedjes hebben plaatsgemaakt voor stevige bluesy nummers. Na enige personeelswijzigingen heft George Alexander de groep aan het eind van de jaren ’60 op. Grapefruit wordt vervolgens nog één keer heropgericht in 1971 middels een single getiteld ‘Universal Party’.

Nummers Grapefruit