Artiest

Stephanie Struijk (Stevie Ann) - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Stephanie Struijk (Stevie Ann)
Nederlandse singer/songwriter die in 2005 op 19-jarige leeftijd haar debuutalbum Away From Here uitbrengt. Haar muziekstijl ligt in het midden van country, folk, jazz en pop. Stevie Anns tweede album verschijnt in het najaar van 2007 en de derde in de lente van 2010. 
Piano

Stéphanie Struijk, zoals Stevie Ann heet als ze niet op het podium staat, speelt al op jonge leeftijd piano. Vanaf het moment dat ze gitaar leert spelen, begint ze ook met het schrijven van eigen nummers.

Inspiratie

Geïnspireerd door 90’s iconen Sheryl Crow en Alanis Morissette, maar ook door 60’s singersongwriters als Bonnie Raitt, Joni Mitchell en Rickie Lee Jones, pent Stevie Ann op eigen kracht haar debuutalbum Away From Here bij elkaar.

Invloed

De invloed van deze artiesten is niet alleen muzikaal hoorbaar, maar klinkt ook door in de puurheid van de muziek. Zoals ze zelf aangeeft: "Ik hou van de natuurlijke uitstraling die deze artiesten hebben. Ze zijn wat ze zingen." 

Rowwen Hèze

Het debuutalbum van Stevie Ann wordt geproduceerd door Rowwen Heze-accordeonist Tren van Enckevort en zanger/componist Arno Guveau. Zij ontdekken Stevie Ann als zij van een bevriende muzikant - tevens de muziekleraar van Stevie Ann - een tape in handen gedrukt krijgen met een aantal liedjes.

Rock Academie

Stevie Ann start in 2003 met een opleiding aan de Tilburgse Rock Academie. Na twee jaar stopt ze echter met haar studie om zich volledig te kunnen richten op de opname van haar eerste album.

Paul Carrack

Tussen de opnames van haar album door reist Stevie Ann in 2004 af naar Londen, waar ze met succes deelneemt aan open mic-avonden en zo veel podiumervaring opdoet. In Nederland staat ze in april 2004 vier avonden in het voorprogramma van Paul Carrack.

Away From Here

Haar debuutalbum Away From Here is een ware vingerafdruk van Stevie Ann’s dromen en verlangens, gegoten in dromerige Engelstalige popliedjes met country, folk en jazzinvloeden. Het album doet het goed bij de criticasters.

Muzikale veelzijdigheid

Stevie Ann onderscheidt zich door haar muzikale veelzijdigheid: het album bevat zowel pure country (’Johnny’) als folkrock (’One Way Street’) en loungy jazz met blazers (het zwoele en stijlbrekende ’Sweet Surprise’). "Veel mensen vinden het vreemd dat ik als jonge meid van country en folk houd. Natuurlijk luister ik ook naar hedendaagse muziek, maar dat vind ik vaak te klinisch klinken", aldus Stevie Ann.

Zilveren Harp

Stevie Ann wordt in februari 2006 beloond voor haar debuutalbum. Ze ontvangt een Zilveren Harp en treedt tijdens de uitreiking op samen met het Metropole orkest. Met 'The Poetry Man' scoort ze in dezelfde periode haar eerste hit.

Special Edition

Zo'n anderhalf jaar na de release van haar debuutalbum verschijnt in november 2006 een Special Edition van het album Away From Here. De CD bevat vijf akoestische bonustracks. De populariteit van Stevie Ann raakt in een stroomversnelling als ze te gast is in het populaire televisieprogramma 'De Wereld Draait Door'. 

Live-sessies

Ook haar live-sessies bij 3FM maken erg veel indruk. Het Queen-nummer 'One Year Of Love', dat ze voor het eerst ten gehore brengt tijdens de 80's Request Week van 3FM, wordt uitgebracht als single en wordt een hit.

Theatertournee

Stevie Ann toert van oktober 2006 tot en met januari 2007 langs viertien theaters in Nederland. In de periode gaat ze de studio in voor de opname van haar tweede album. Het album komt op 1 oktober 2007 uit en heet Closer To The Heart. De eerste single van de plaat is 'Get Away'. 

Pinkpop

Na een optreden op Noorderslag in 2006 en vele club- en theateroptredens staat Stevie Ann in 2007 voor het eerst op Pinkpop. De zangeres speelt op de openingsdag van het festival.

TMF-Awards

In oktober 2007 is Stevie Ann genomineerd voor Borsato Award bij de TMF-awards. De prijs gaat uiteindelijk naar het Volendamse duo Nick en Simon.

Light Up

Na haar succesvolle clubtour door Nederland is er weer voldoende inspiratie voor een volgend album. Samen met producer Mitchell Froom (bekend van Pearl Jam, Crowded House en Paul McCartney) duikt ze een studio in Santa Monica in om Light Up met 'What Goes On' en 'You Done Me Wrong' op te nemen. In 2013 volgt California Sounds.

Stephanie Struijk
Als Stephanie Struijk neemt ze de albums Stephanie Struijk (2016) en de EP Liedjes van een Ander (2019) op.

Nummers Stephanie Struijk (Stevie Ann)