Artiest

Jeroen van der Boom - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Jeroen van der Boom
Nederlandse zanger wiens solo-carrière gelanceerd wordt met het nummer 'Jij bent zo' in 2007. Maar Jeroen van der Boom is tegen die tijd al een flinke tijd bekend met de showbusiness.

Van der Boom wordt geboren in Nijmegen, en weet al snel dat hij de entertainment in wil. Hij presenteert aanvankelijk televisieprogramma's en werkt bij ShowBiz City in Aalsmeer. Ook verzorgt hij stemmen voor het televisie item 'Cafe de Wereld'.

Jij Bent Zo

In 2007 is 'Jij Bent Zo' de langst genoteerde single in de hitlijsten. In 2008 komt het gelijknamige album uit. In 2009 wordt Jeroen van der Boom onderdeel van de Toppers, die meedoen aan het Eurovisie Songfestival.

Verder

In 2009 brengt Van Der Boom zijn nieuwe album Verder uit. De cd is Strepenmeester op Radio 2 in de maand september. Ook is hij een jurylid voor het Junior Songfestival.

Televisie

In 2010 is Jeroen te zien in het programma ‘De Beste Zanger van Nederland’. Ook werkt hij mee aan het RTL 4 programma ‘The Voice of Holland’. In dit programma is hij naast Nick & Simon, Angela Groothuizen en Van Velzen coach van de verschillende talenten. Het programma is een groot succes.

Grote Liefde

Zijn derde studioalbum Grote Liefde verschijnt april 2011. Terwijl hij met Han Kooreneef de laatste hand op het album legt brengt hij de single ‘Los Van De Grond’ uit. Een nummer dat hij samen met ‘The Voice Of Holland’-finalist Leonie Meijer opneemt. Het album staat april 2011 in de etalage op Radio 2.  

Countrygevoel

Eind 2013 verschijnt het nieuwe album van Jeroen van der Boom. Hij is voor het eerst nerveus voor de reacties op een nieuw album album en de eerste single 'Beter Laat Dan Nooit'. Hij is buiten zijn comfortzone gestapt en heeft een album met countrygevoel gemaakt in het Amerikaanse Nashville. De tekst van 'Beter Laat Dan Nooit' is van de hand van Ilse DeLange.