Artiest

Joan Armatrading - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Joan Armatrading
Singer/songwriter Joan Armatrading is geboren op 9 december 1950 in Basseterre op het eiland St. Kitts. Joan combineert folkmuziek met soul en reggae en heeft daarmee een opmerkelijk lange carrière.

In 1958 emigreert Armatrading naar Engeland waar ze tekstschrijver Pam Nestor ontmoet. De twee gaan samenwerken wat uiteindelijk resulteert in materiaal dat is terug te vinden op haar debuutalbum Whatever’s For Us uit 1972. 

Back To The Night

Na dit album beëindigen ze hun samenwerking en Armatrading komt in 1975 terug met een nieuw album, genaamd Back To The Night. Hierop hoor je verschillende ex-leden van Fairport Convention. Hierop is haar enige top 10 nummer, ‘Love And Affection’ te horen. Het album verkoopt goed in Engeland, maar in de VS maar matig. Het duurt tot 1980 tot ze een grote hit in Amerika scoort met het volledig elektronische nummer ‘Me Myself And I’. 

The Key

Het album The Key uit 1983 doet het ook redelijk goed, toch blijft Armatrading vooral een cult-artieste met een kleine, maar actieve groep fans in Amerika. In Amerika bereikt ze echter nooit het succes dat ze in Engeland wel heeft. Ze blijft albums maken en touren tot vandaag de dag. Haar laatste album komt uit 2005 op DVD en heeft de titel Live All The Way From America. Hiermee komt het aantal albums van Joan Armatrading op 20.  

Nummers Joan Armatrading