Artiest

Stephen Stills - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Stephen Stills
Stephen Stills is een Amerikaanse multi-instrumentalist en singer/songwriter die het best bekend staat om zijn werk met Buffalo Springfield en Crosby, Stills & Nash. Met beide bands is hij opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame. Zijn grootste solohit is ‘Love The One You're With’.

Love The One You're With

Stephen Stills brengt zijn zelfgetitelde solodebuut uit in 1970. De single ‘Love The One You’re With’ behaalt in Nederland de top 20. Het is een kreet die Billy Preston naar zijn hoofd slingert tijdens een feestje. Het blijft zo erg bij Stills hangen dat hij besluit er een liedje van te maken.

Solodebuut: naadloze mix van folk, blues, hard-rock en gospel

Het album Stephen Stills wordt uitgebracht in navolging van het succesvolle Déjà Vu van Crosby, Stills & Nash. De albumcover, Stills op een bankje met gitaar in de sneeuw, doet vermoeden dat het een ingetogen akoestisch singer/songwriter album is. Maar er gebeurt nog veel meer dan dat in de tien liedjes. Zijn partners in crime David Crosby en Graham Nash zingen mee op een aantal liedjes, Ringo Starr (The Beatles) drumt mee op twee liedjes en ook Eric Clapton en Jimi Hendrix spelen hier en daar mee. Critici noemen de wijze waarop Stills folk, blues, hard rock en gospel naadloos mixt van hoge muzikale orde. Het is persoonlijker, meer bluesachtig en wat harder dan zijn werk met Crosby, Stills & Nash.

Nummers Stephen Stills