Artiest

The Amazing Stroopwafels - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Amazing Stroopwafels
Rotterdams trio bestaande uit Wim Kerkhof (zang, contrabas, keyboards), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Actief in theaters, op podia, in de Rotterdamse winkelstraten en op de plaat: ze brengen 42 singles, 20 albums en 2 dvd’s uit.

The Amazing Stroopwafels worden op 21 maart 1979 opgericht door Wim Kerkhof en Fred Piek (Fungus), Piek verlaat de groep in 1981. Al vrij snel wordt de band uitgebreid met Arie van der Graaf, Koos Pakvis en Louis Debij. Bekende nummers van de band zijn ‘Ome Kobus’ (1981), ‘Ik Ga Naar Frankrijk’ (1984) en ‘Voor De Storm’ (1988).

Oude Maasweg

In deze bezetting brengen ze in 1981 het tweetalige Oude Maasweg uit, het nummer groeit uit tot een Nederlandse klassieker. Vanaf 1984 speelt de band in de huidige bezetting, Pakvis en Debij (laatstgenoemde tot de komst van Hans Greeve) werken alleen mee aan het studiomateriaal en theateroptredens. Met 5900 optredens (zonder de straatoptredens!) zijn ze een van de meest optredende bands in Nederland.

Nummers The Amazing Stroopwafels