Artiest

Henk Westbroek - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Henk Westbroek
Henk Westbroek is radio DJ, zanger, politicus, kroegbaas en socioloog. Westbroek verwerft in de jaren tachtig landelijke bekendheid als zanger en tekstdichter van de Nederlandstalige band Het Goede Doel. Bekende hits uit die tijd zijn 'België', 'Vriendschap' en 'Nooduitgang'. Ook schrijft hij hits voor Marcel de Groot ('Mag Ik Naar Je Kijken'), Herman van Veen ('Toveren') en Ruth Jacott ('Vrede').

Solo

Na het uiteenvallen van het Goede Doel begint Henk Westbroek in 1992 met wisselend succes een solocarrière. Hij is (mede-)auteur van nummers als ‘Vrede’ van Ruth Jacott, ‘Mag ik Naar Je Kijken’ van Marcel de Groot en ‘Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken’ van René Froger. De eigen nummers die in de hitparades komen zijn onder andere ‘Waar Ze Loopt Te Wandelen’, ‘Loods Me Door De Storm’ en ‘Zelfs Je Naam Is Mooi’.

Politiek

Maar zoals iedereen weet is Henk Westbroek ook politicus en mede door zijn inspanningen wordt in november 2000 Leefbaar Utrecht de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezing. In 2002 verschijnt de cd Evenbeeld. De eerste single van dit album (een cover van de band HET) is een duet met Skik-voorman Daniel Lohues. Na de moord op Pim Fortuyn laat Henk weten uit de politiek te stappen. Hij is het politieke klimaat, waarin politici steeds vaker bedreigd worden, zat. Vooral het feit dat zijn dochtertje zich regelmatig afvroeg wat haar vader zou overkomen, speelde voor Westbroek een belangrijke rol. In 2007 en 2013 solliciteert Henk Westbroek echter nog wel naar de functie van Burgemeester van Utrecht. 

Alleen Maar Winnaars

Op 2 juni 2014 komt de single 'Alleen Maar Winnars' uit. Hierop slaan Henk Westbroek, Henk Temming en Peter Groot Kormelink de handen ineens voor de stichting KiKa.