Artiest

Alphaville - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Alphaville
Een uit Berlijn afkomstige popgroep die in de jaren '80 een aantal (internationale) hits scoort met 'Forever Young', 'Sounds Like A Melody' en 'Big In Japan'. Alphaville wordt in 1983 te Berlijn opgericht door Marian Gold, Bernhard Lloyd en Frank Mertens.

Raak

Met Forever Young dat een jaar daarna verschijnt, is het gelijk raak. Het debuutalbum levert maar liefst drie hitsingles op. 'Big In Japan' wordt de grootste hit in ons land. Het haalt net niet de nummer 1.

Succes

Frank Mertens vindt het succes maar niets, want hij verlaat de band. Ricky Echolette neemt zijn plek in. Voor de Duitse film Der Bulle Und Das Mädchen levert Alphaville een muzikale bijdrage. In 1986 verschijnt 'Dance With Me' op single. Het is de voorloper op Afternoons In Utopia. Het album is geproduceerd door Peter Walsh (van o.a. Simple Minds) en Steve Thompson (van o.a. A-ha en David Bowie).

Enhanced

Net als 'Dance With Me' floppen ook de singles 'Universal Daddy' en 'Jerusalem'. Alphaville begint het jaar erop al te werken aan het derde album. The Breathtaking Blue is de eerste 'enhanced cd' (de voorloper dvd) uit de popgeschiedenis.