Artiest

Los Incas - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Los Incas
Latijns-Amerikaanse groep die zich specialiseert in inheemse muziek. De groep verkrijgt wereldwijde bekendheid wanneer ze {l}Simon and Garfunkel{/l} begeleiden op hun lp Bridge Over Troubled Water. De groep is te horen op het nummer ‘El Condor Pasa’. Los Incas brengt zelf ook een succesvolle instrumentale versie uit. De groep kent daarna geen grote hitusccessen meer, maar blijft in eigen land nog altijd populair.
Wanneer het duo {l}Simon and Garfunkel{/l} voor hun langspeler Bridge Over Troubled Water het nummer ‘El Condor Pasa’ opneemt, laten ze zich begeleiden door het Latijns-Amerikaanse Los Incas. Het van oorsprong Peruaanse volksliedje slaat aan en de groep brengt ook zelf een instrumentale versie van het nummer uit. Op eigen kracht lukt het Los Incas ook om een hit te scoren, het nummer behaalt in de Nederlandse Top 40 uiteindelijk een vijfde plek.

La Flute Magique

Het album La Flute Magique, waarop de single is terug te vinden doet het goed in de albumslijsten, maar hitsingles blijven uit. De groep blijft echter tot begin deze eeuw optreden en platen uitbrengen.

Nummers Los Incas