Artiest

Maggie MacNeal - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Maggie MacNeal
Artiesten naam van Sjoukje van ’t Spijker. Vormt van 1971 tot 1974 met Willem Duyn het duo Mouth & MacNeal (‘Ik Zie Een Ster’). Maggie MacNeal scoort in 1976 een flinke hit met ‘Terug naar de Kust’. Begin jaren tachtig behaalt ze voor Nederland op het Eurovisie Songfestival een vijfde plaats met ‘Amsterdam’.

Maggie MacNeal wordt in 1950 geboren in Tilburg als Sjoukje van ’t Spijker. In 1971 brengt ze onder de naam Maggie MacNeal haar eerste single uit, een cover van Marvin Gaye’s ‘I Heard It Through The Grapevine’. Haar producer Hans Van Hemert besluit haar samen te brengen met zanger Willem Duyn en het duo gaat aan de slag onder de naam Mouth & MacNeal.

Alleen verder

Dit wordt een groot succes, er komen vele hits uit de samenwerking, waaronder de nummer 1-hits ‘How Do You Do’ en ‘Hello-A’. `How Do You Do’ wordt zelfs een top 10 hit in de Verenigde Staten. Mouth & MacNeal doen ook mee aan het Eurovisie Songfestival in 1974 waar ze vijfde worden met het lied ‘I See A Star’. Later dat jaar wordt MacNeal uit de groep gezet en besluit ze solo haar carrière voort te zetten.

When You're Gone

Haar eerste solosingle, ‘Nothing Else To Do’, wordt niet echt een grote hit, maar opvolger ‘When You’re Gone’ komt uiteindelijk in de top 3 terecht. In 1976 komt haar eerste Nederlandstalige hit, ‘Terug Naar de Kust’. In 1980 doet ze mee aan het Songfestival waar ze met het nummer ‘Amsterdam’ de vijfde plek behaald. De single van ‘Amsterdam’ komt niet hoger dan nummer 33 en het is ook meteen haar laatste single die terug te vinden is in de hitlijsten. Het wordt stil rond de zangeres, maar in 1989 brengt ze een Nederlandstalig album uit, Leuk Voor Later.

Diva

In 1992 presenteert ze een karaoke televisieprogramma voor de TROS. Hierna verdwijnt ze nogal uit beeld, maar in 2000 komt ze terug als ze samen met Marga Bult en Sandra Reemer de Dutch Divas opricht.