Artiest

Jay & The Americans - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Jay & The Americans
Amerikaanse popgroep die eind jaren vijftig in Amerika ontdekt wordt door het beroemde schrijvers/producersduo Leiber & Stoller. De daaropvolgende samenwerking is gedurende de jaren zestig nationaal en internationaal behoorlijk vruchtbaar als de groep de nodige hitsingles lanceert waaronder ‘Cara Mia’ en ‘Come A Little Bit Closer’.
Nadat Jay & The Americans een succesvolle auditie doet bij het schrijvers/producersduo Leiber & Stoller - die ook grote hits voor onder meer Elvis Presley schrijven -, start de groep begin jaren zestig een succesvolle carrière. Eerste single ‘She Cried’ doet het in de Verenigde Staten meteen goed. Zanger Jay Traynor verlaat de groep echter en wordt vervangen door David Black (die zijn naam verandert in Jay Black).

The Drifters

De daaropvolgende jaren doet de groep zowel nationaal als internationaal goede zaken met een aantal goed verkopende singles, waaronder ‘Cara Mia’ en de Drifters-cover 'This Magic Moment'. De groep valt begin jaren zeventig uit elkaar, maar zanger Black blijft doorgaan onder de naam Jay & The Americans. Hij behoudt zelfs het recht op de bandnaam. In 2006 raakt hij dat echter kwijt, waarna een groot deel van de originele line-up - inclusief een nieuwe zanger John ‘Ray’ Reincke - de rechten terugkrijgt en weer optreedt.

Nummers Jay & The Americans