Fragment

In de media: wat doe je met oude oliebollen?

  1. Fragmentenchevron right
  2. In de media: wat doe je met oude oliebollen?

Wat je met oude oliebollen kunt doen. Recepten van Isabel Boerdam en Danny Jansen: 
Recept broodpudding van oliebollen 
                   Ingrediënten            

  • 50 g boter
  •                     
  • 8 à 10 oude oliebollen (met of zonder krenten en rozijnen)
  •                     
  • 5 dl melk
  •                     
  • 200 g suiker
  •                     
  • 1 zakje vanillesuiker
  •                     
  • 1 ei
   


                   Voor de saus            
  • 100 g boter
  •                     
  • 100 g poedersuiker
  •                     
  • 2 eidooiers
  •                     
  • 50 ml whisky
  •                     
  • Extra nodig: ovenschaal en boter om de schaal in te vetten
   

Zo maak je de broodpudding 
  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de boter en breek de oliebollen in stukken. Meng de oliebollen met de melk, de suiker, vanillesuiker, het ei en de gesmolten boter. Meng samen tot een smeuïge massa.
  •  
  • Verdeel het mengsel in de ingevette ovenschaal en bak circa een uur goudbruin.
  •  
  • Smelt voor de saus de boter met de suiker al roerend in een pan. Meng de eidooiers met de whisky en voeg al roerend aan de het botermengsel. Laat de saus binden maar niet koken.
  •  
  • Serveer de saus bij de warme pudding.
 Recept wentelteefjes
                   Ingrediënten            
  • 4 oliebollen
  •                     
  • 2 eieren
  •                     
  • 250 ml melk
  •                     
  • Poedersuiker
   

Hoe je het gerecht maakt 
  • Druk de oliebollen plat met je handen of een deegroller.
  •  
  • Klop in een kom de eieren met de melk los. Voeg de oliebollen toe aan het mengsel en laat ze hier even in weken. Niet te lang, want we willen natuurlijk niet dat de plakjes oliebol uit elkaar vallen.
  •  
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak hier de wentelteefjes in tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Schep de wentelteefjes op een bordje en bestrooi met poedersuiker.
 Eet smakelijk!