Fragment

Friese mannenkoks in opleiding

  1. Fragmentenchevron right
  2. Friese mannenkoks in opleiding

4 oktober houdt Sûnenz Centrum in Drachten ‘Mannen over de kook’, een kookcursus speciaal voor mannen. Chefkok Mayke neemt de stoere Fries man mee op ontdekkingstocht in de keuken.


Sipelsop (Uiensoep) met bladerdeegkaasstengel


Recept voor 2 personen

2 dl olijfolie

2 uiten in ringen

1 eetlepel bruine suiker

2 theelepels Italiaanse kruiden

125 ml rode wijn

½ liter kippenbouillon

Peper en zout

2 plakjes roomboter bladerdeeg ontdooid.

1 ei losgeklopt

2 eetlepels geraspte kaas

Ovenplaatje met vetvrij papier


Bereidingswijze

Verhit de olie in een soeppan. fruit de uinringen ,suikeren Italiaanse kruiden op laag vuur zodat de uien bruin kleuren .

Afblussen met de rode wijn en 3 minuten laten sudderen ,daarna de bouillon bijvoegen en aan de kook brengen .

Eventueel peper en zout naar behoefte toevoegen

Oven verwarmen tot 175 graden .

Bladerdeeg besmeren met ei en kaas erop strooien .

Reepjes snijden van ongeveer 1 cm dik

2 keer omdraaien en afbakken in ongeveer 10 minuten