Fragment

Gerecht Baba Ganoush: 'De verwende vader'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Gerecht Baba Ganoush: 'De verwende vader'

In de laatste aflevering van Esther en Esther aan de Kook bespreekt Petra de populaire keuken van Yotam Ottolenghi. Het gerecht wat daarbij hoort is Baba Ganoush, hetgeen 'De verwende vader' betekent. Om dit te gerecht zelf te maken heb je het volgende nodig:

Ingrediënten voor 1 schaaltje
1 aubergine
1 teen knoflook
1 el tahin (sesampasta)
Sap van een 1/2 citroen
1 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aubergine en prik er gaatjes in met een vork. Bestrijk de aubergine met olijfolie en rooster de aubergine in ongeveer 3 kwartier gaar in de oven.
Haal de aubergine uit de oven en laat deze iets afkoelen. Snij de groente doormidden en schraap het vruchtvlees er uit. Hak dit fijn met een mes en doe het in een schaaltje.
Voeg de tahin, de komijn en het sap van een halve citroen toe.
Hak de knoflook fijn en meng dit door de aubergine dip.
Breng de baba ganoush op smaak met peper en zout en serveer het met brood.